пʼятниця, 6 березня 2020 р.

В офісі НПП «Дністровський каньйон» 5 березня відбувся науково-практичний семінар «Охорона білого і чорного лелек в Україні». Організували його та провели НПП «Дністровський каньйон», Західноукраїнське орнітологічне товариство, Національний лісотехнічний університет України та Державний природознавчий музей НАН України.
По темі «Чорний лелека в Україні: поширення, чисельність, біологія, охорона» доповідав А.А.Бокотей – (Львівський  Державний природознавчий музей НАН України, зав. відділу ландшафтного та біологічного різноманіття, керівник лабораторії зоології хребетних к.б.н., старший науковий співробітник). З повідомленням на тему «Сучасний стан і охорона білого лелеки в Україні» виступив М.Д.Матвеев (Національний університет ім.І.Огієнка м.Кам’янець-Подільський, доцент, к.б.н. кафедра біології та методики її викладання). Про освітні заходи в рамках проекту «Ciconia-Ukraina» (2005-2020) доповідала Дзюбенко Н.В. к.б.н., завідувач відділу прикладної музеології, керівник лабораторії екології  хребетних Львівського Державного природознавчого музею). По темі «Застосування фотопасток для дослідження чорного лелеки» виступив Бокотей А.А. Були запрошені вчителі біології та учні шкіл. Учениця 3(7)-А класу Заліщицької державної гімназії імені братів Гнатюків Зоряна Кальчук презентувала свій проєкт на тему  «Прилітайте лелеченьки в Україну». Окрім Зоряни, делегогвані від гімназії були: Лилик Дмитро(6-А), Запорожан Віталіна(5-А), Пельцер Єлена(4-А), Сандецька Катерина(4-А) а також Войчишин О.Д. - директор гімназії, вчитель біології - Лугофет О.М.. Всі охочі одержали роздаткові матеріали, буклети  та плакати.  Нашими гімназистами було взято інтерв'ю і у Наталії Вячеславівни Дзюбенко та Андрія Андрійовича Бокотея.  

 На завершення відбувся обмін думками , та почуто відповіді на всі задані запитання від фахівців та розглянуто напрямки роботи людини задля  збереження популяції цих легендарних птахів.










Немає коментарів:

Дописати коментар