субота, 21 січня 2023 р.



22 січня 1919 року Українська та Західноукраїнська Народні республіки проголосили Акт злуки:


«…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка». 


Через складне геополітичне становище молодої Української республіки, Акт Злуки не був реалізований повною мірою, але він набув сакрального змісту в прагненні українців мати власну єдину незалежну державу. 


Святкова традиція цього видатного дня — живий ланцюг. У 1991 році мільйони українців взялися за руки, створивши ланцюг, довжиною 770 кілометрів! 


Непереможні — коли об'єднані! Обов'язково поб'ємо попередній рекорд після перемоги. Зі святом, Україно!



вівторок, 3 січня 2023 р.

 Боронить, але з неба...

На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Однокласники, з якими навчається Настя Ланг, батьки та вчителі висловлюють щирі співчуття близьким, рідним та, зокрема, Насті , дочці загиблого Героя. В цю гірку мить ми поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі.Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях.🕯️Вічна пам’ять і Слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!