неділя, 24 грудня 2023 р.

З Різдвом Христовим!



Вітаю з Різдвом Христовим! Бажаю кожній родині об’ємного тепла та затишку, а наше спільне прагнення до Перемоги нехай здійсниться якнайшвидше! Віримо в міць Збройних Сил України та цінуймо найцінніше, що маємо – наших рідних та нашу Україну! Нехай сьогоднішній день буде світлим, теплим і безпечним для кожного з вас. Христос Народився! Славімо Його!

 Нехай тепло Різдвяної свічки принесе щастя та затишок у ваше життя. Нехай усі стреси зникнуть, а всі ваші мрії здійсняться. Щасливого Різдва!




четвер, 21 грудня 2023 р.

Вітаємо!!!


Результати участі у ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології:

Толуб'як Дарина (6-Б) - І місце,
Федоришина Таміла (4-А) - ІІ місце,
Дембовська Софія (7-Б) - ІІІ місце.
Нехай ця перемога не буде останньою, нехай ваші старання і наполеглива праця обов’язково приводять до призових місць та нагород.

середа, 13 грудня 2023 р.

Вітаємо!


Сьогодні відбулися гімназійні змагання з волейболу. Гімназисти люблять такі спортивні заходи та активно у них беруть участь, демонструючи свої знання, уміння та навики з тих видів спорту, у яких змагаються. У них брали участь волейболісти та волейболістки четвертих гімназійних класів.
Змагаючись, команди-суперники демонстрували чудові навики, які ставали окрасою цих змагань, з цього непростого, як на перший погляд виду спорту. Тут перемогу святкувала команда 4(8)-Б класу.

вівторок, 5 грудня 2023 р.

Акція "Збережи ялинку!"

 Кожного року Національний природний парк «Дністровський каньйон» проводить екологічну акцію «Збережи ялинку», основна ідея якої – замінити ялинку на зимово-новорічні композиції, які символізують новорічні свята і збережуть життя новорічної красуні, адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі. 

Сьогодні, учні 4-Б класу Заліщицької державної гімназії долучилися до цієї акції та власноруч виготовили новорічні прикраси: ангелочки, зірочки та сердечка з фоамірану , яким прикрасили різдвяну шопку в еколого-освітньому просторі Парку. Всі отримали багато позитивних емоцій та святковий настрій. 



Наближаймо перемогу разом! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

вівторок, 21 листопада 2023 р.


21 листопад – визначна дата в новітній історії України, яка вважається початком двох знаменних подій - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013- 2014 років.

Саме в цей день протестами громадськості на підтримку європейського вибору України розпочалася Революція Гідності.

Увесь світ спостерігав та захоплювався безпрецедентними мирними революційними виступами українців за свободу та демократію.

Та з нашим вибором не зміг змиритися так званий «братній народ», який розпочав у 2014 році загарбницьку війну проти України.

Україна, яку підтримує увесь цивілізований світ, гідно чинить збройний опір російському агресору.

Ми обов’язково переможемо та завжди пам’ятатимемо наших Героїв, які віддали свої серця за майбутнє України.

Слава Україні! Героям Слава! 

пʼятниця, 17 листопада 2023 р.

вівторок, 14 листопада 2023 р.

Зі святом Польша

11 листопада в Польщі головне національне свято — День Незалежності. Поляки як ніхто інший чудово розуміють українців, які виборюють свободу усієї Європи, бо самі мусили боротися за відновлення своєї державності після Першої світової війни. 

Для України, яка зараз протистоїть широкомасштабному російському вторгненню, варто знати декілька уроків з польської історії. Насамперед це те, що основою державності є саме армія. Без ефективної та боєздатної армії неможливо побудувати стійкі державні інституції, а відтак — провести ефективні реформи.
І насамкінець, така спільна загроза —як московія, об’єднує, а не роз’єднує поляків та українців. Нині ми це розуміємо та дуже вдячні польським партнерам, які надають українцям військову, гуманітарну та фінансову допомогу.
 

пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Ура! Осінні канікули!

 Вітаю з осінніми канікулами!
Осінні канікули – це перша можливість відпочити у навчальному році, їх слід провести цікаво й корисно, не просиджуючи усі канікули перед телевізором чи комп'ютером.
Нехай ці дні будуть наповнені яскравими фарбами і свіжими прогулянками, чудовими моментами і добрими емоціями, прекрасним настроєм і неймовірною радістю з друзями, падолистом щастя і вітром Перемоги💙💛🙏
Нехай ці дні будуть наповнені яскравими фарбами і свіжими прогулянками, чудовими моментами і добрими емоціями, прекрасним настроєм і неймовірною радістю з друзями, падолистом щастя і вітром Пере

моги💙💛🙏

пʼятниця, 13 жовтня 2023 р.

Тарілка здорового харчування


Здорове харчування – це легко. Потрібно лише знати, з чого складається правильний раціон та сформувати його, виходячи зі своїх смакових уподобань. Спеціалісти Гарвардської школи вирішили допомогти нам у цьому і розробили так звану «тарілку здорового харчування». Відтепер є план скільки й чого потрібно з’їсти за день, щоб бути здоровими та енергійними. 
ЯК СКЛАСТИ ТАРІЛКУ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
Уявіть-но розмір звичайної тарілки, якою ви щоденно користуєтеся. Тепер подумки викладайте на неї продукти, які повинні бути в вашому щоденному раціоні. Йдеться про наступне:
Овочі та фрукти. Половина тарілки має бути заповнена овочами та фруктами. Щонайменше 400 г (тобто п’ять порцій) фруктів і овочів на день, за винятком картоплі та інших крохмалистих коренеплодів. Прагніть до кольору та різноманітності. Свіжі або заморожені, залежно від сезону та доступності у вашій місцевості. Включіть до цього об’єму й зелень. Зверніть увагу на українські суперфуди – буряк, гарбуз, яблука та груші.
Складні вуглеводи. Чверть тарілки складатимуть продукти з цільного зерна, а саме: гречка, пшоно, булгур, вівсяна крупа, кіноа, коричневий рис, макарони або паста з твердих сортів пшениці. Ще раджу замість білого хліба обирати цільнозерновий, а шліфований рис замінити нешліфованим.
Продукти з білками. Ще чверть відведіть продуктам, що містять білки тваринного та рослинного походження. Їх можна поєднувати на тарілці. Важливо пам’ятати, що слід уникати споживання обробленого м’яса та напівфабрикатів (ковбаса, бекон, шинка, салямі). Свіже нежирне м’ясо та птицю, наприклад, індичку, яловичину, курятину готуйте самостійно. Включайте до раціону рибу – тріску, хек тощо, та не забувайте урізноманітнювати його білком рослинного походження, бобовими, такими як сочевиця, горох, нут, квасоля. Серед продуктів з вмістом білків будуть й молочні продукти, тому не завадить несолодкий білий йогурт, молодий сир. Ще варто згадати про яйця і горіхи.
ЯКИХ ПРОДУКТІВ СЛІД УНИКАТИ АБО ЗНИЗИТИ КІЛЬКІСТЬ ЇХНЬОГО СПОЖИВАННЯ
Насичені жири. Надавайте перевагу продуктам, що містять жири рослинного походження. До прикладу, це оливкова олія та оливки, лляна олія та насіння: льону, гарбузове, соняшникове або кунжутне. Жири тваринного походження такі як сало, різні види м’яса, вершкове масло та вершки мають складати не більше 10 % вашого добового раціону.
Сіль. Зверніть увагу, норма вживання солі – не більше 5 г на добу. Це приблизно еквівалент однієї чайної ложки. Рекомендовано вживати йодовану або збагачену йодом сіль для оптимізації психічної діяльності в цілому. Навчіться не досолювати за столом готову їжу.
Цукор. Всього доданого цукру має бути в щоденному вжитку не більше 12 ч. л. на день. Пам’ятайте, що газовані напої, десерти, енергетичні та спортивні напої є головними джерелами доданого цукру для більшості людей.
Трансжири. Уникайте продуктів, що містять трансжири. Перш ніж придбати паковання, уважно перечитайте склад продукту. Якщо зазначено, що присутній частково гідрогенізований рослинний жир, частково гідрогенізовані жирні кислоти, фритюрний жир, комбінований жир, гідрогенізована олія – це означає, що ви точно будете споживати їжу з вмістом цих шкідливих для здоров’я компонентів.

Сьогодні, учні 4(8)-Б класу разом із психологом гімназії, Іриною Гарвасюк, провели тренінг "Як скласти свою тарілку здорового харчування"




 

неділя, 8 жовтня 2023 р.

Подорож в Карпати



 Наша перша подорож відбулась!

У суботу, 7 жовтня, учні 4(8)-Б класу разом із класним керівником і представниками від батьків, відвідали полонину "Перці🌶🌶🌶", Гуцул Ленд та оглядове колесо🎡 в Буковелі.

Усі молодці🧡 Усім дякую за підтримку і розуміння🧡 Приємно було спостерігати за зміною емоцій у дітей, і навіть сильний вітер не завадив насолодитись екскурсією🧡 Полонина Перці - рекомендуємо, кожному щось припаде до душі👍🇺🇦 

Дякуємо нашому керівнику п.Олесі та шоферу Роману - з вами комфортно і в прямому і переносному значенні🧡

Дякую моїм дітям, що були цей день зі мною, а батькам, що довірили їх мені🧡 І звісно, наші мами - Аліна і Наталя, дякую🧡🧡🧡



#заліщицька_державна_гімназія

#klass_tour_zal

четвер, 5 жовтня 2023 р.

Співпраця з НПП "ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН"


 Сьогодні, учні 4(8)-Б класу #Заліщицької_державної_гімназії відвідали еколого освітній простір НПП "ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН", де  для нас була проведена пізнавальна екскурсія з історії створення парку. 
А ще, ми були присутні на укладанні договору співпраці між НПП і нашою гімназією, який підписали директор Заліщицької гімнащії О.Д.Войчишн та в.о.директора НПП "ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН" С.Б.Миронюк

субота, 30 вересня 2023 р.

День захисників і захисниць

 Завтра, 1 жовтня, Україна вперше відзначить День захисників і захисниць у нову дату.

Хоч би де ви були – вдома чи на роботі, на центральній площі великого міста чи на вуличці маленького села – зупиніться. Зупиніться на хвилину, щоб подякувати тим, хто захищає нас, б’ючись за свободу держави. Зупиніться, щоб ушанувати пам’ять захисників і захисниць, які віддали життя за Україну.

Неділя. 9:00. Хвилина мовчання. Хвилина шани.



середа, 13 вересня 2023 р.

Спортивні змагання


 

Мотиваційні листівки💙💛

 Вчора, 12 вересня, учні 4-Б класу, разом із класним керівником та представницею батьківського комітету -  Наталею Мельник, організували виготовлення листівок нашим ГЕРОЯМ-ЗАХИСНИКАМ💙💛

ДЯКУЄМО ЗСУ ЗА КОЖЕН НОВИЙ ДЕНЬ💙💛














неділя, 10 вересня 2023 р.

Велозаїзд 2023

 З днем фізичної культури і спорту! 

У цей день #заліщицькагімназія організувала й провела традиційний велозаїзд, у якому взяли участь гімназисти( зокрема, з 4-Б класу: Бульдяк Евеліна, Мандзюк Олена, Мельник Олександр та Швигар Надія), вчителі та батьки. 

Велозаїзд присвячений героям-захисникам нашої держави.

Дякуємо нашим ЗСУ!

#спорт_для_всіх


пʼятниця, 1 вересня 2023 р.

З Днем знань

 

Знання – це теж броня 🛡️
🔔 Сьогодні День знань набуває особливого сенсу. 

Ще сильнішим і чіткішим є усвідомлення, що українська історія, культура, наука – те, що робить нас сильними, непереможними.

Українські захисники і захисниці щодня виборюють вільне і щасливе майбутнє для України. Бо наші діти, їх безпека, можливість жити і навчатися – це і є наше майбутнє. 

З Днем знань, Україно! 🇺🇦

середа, 23 серпня 2023 р.

День Незалежності України


 Щорічно 24 серпня Україна відзначає День незалежності - головне державне свято у році. Цього року торже торжество випадає на четвер, який повинен був стати неробочим днем. Але на час дії воєнного стану вихідні через свята скасовуються.

У 2023 році Україна відзначить 32-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці. 

Слава Україні!  Героям слава!


вівторок, 22 серпня 2023 р.

День Державного прапора України


 На плечах, у руках чи в серці… він завжди з нами!

Рідний синьо-жовтий стяг — наш символ боротьби за свободу, наше бойове знамено, наш оберіг!

З ним захисники йдуть у бій, його нам піднімати з нагоди Перемоги! Під ним ще відбудовувати знищені росіянами міста та села України.

Державний Прапор України став символом боротьби з тиранією та тероризмом для всього світу й назавжди є і буде одним із символів нашої державності.

Прапор незламності, свободи та відваги неодмінно повернеться на всі українські території і майорітиме в просторі перемоги, свободи та демократії.

Слава Українському прапору!
Слава Україні!

четвер, 3 серпня 2023 р.

Самоосвіта

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.wwl.describe-cloud-computing.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63 

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.wwl.describe-benefits-of-using-cloud-services.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.wwl.microsoft-azure-fundamentals-describe-cloud-concepts.trophy?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.get-started-power-bi.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn-bizapps.get-data-power-bi-desktop.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.flow-get-started.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn-bizapps.get-started-data-analytics.trophy?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn-bizapps.build-approval-flows.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn-bizapps.manage-user-information.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63

https://learn.microsoft.com/uk-ua/training/achievements/learn.flow-administration.badge?username=88117855&sharingId=76B9FE8ADE0E6A63 

субота, 29 липня 2023 р.

Фотоальманах

Вийшов з друку 4-й номер нашого часопису, за минулий навчальний рік💙💛 Дякуємо усім, хто був з нами в ньому, сумуємо за тими, хто далеко від нас, завжди чекаємо на зустрічі... Молимось за тих, хто віддав життя за нас🙏🙏🙏 

Тримаймо стрій💙💛 

#заліщицька_державна_гімназія

https://www.instagram.com/reel/CvR3e6FtTcmP9Gn_3oYZS4-xTd6AyaqUy1qxiE0/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
 

пʼятниця, 19 травня 2023 р.

Всесвітній День вишиванки

«Вишиванка — духовна броня українців»

У нашій боротьбі за свободу та незалежність вишиванка оберігає нас своєю силою💙💛

#заліщицька_державна_гімназія 

#день_вишиванки💙💛