середа, 12 жовтня 2022 р.

У Заліщицькій державній гімназії розпочато декаду відзначення Дня захисників і захисниць України.

Сьогодні, у 3-Б класі була проведена година класного керівника "Боже! Україну бережи!"

14 жовтня - один із найвизначніших днів в історії для українців, оскільки цього дня в Україні відзначають декілька важливих свят: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України, День Українського козацтва та 80-річницю створення УПА.




У гімназії стартував декадник з нагоди Дня захисників і захисниць України. Більше інформації за покликанням нижче: https://news-gimnasia.blogspot.com/2022/10/blog-post_70.html  

понеділок, 10 жовтня 2022 р.

 


До уваги учасників освітнього процесу!

Адміністрація гімназії повідомляє про те, що з 11.10.2022  по 14.10.2022 року освітній процес у Заліщицькій державній гімназії буде відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання.

Пам'ятаймо, що під час тривог необхідно обов'язково перебувати в укритті!


Бережіть себе й своїх близьких!

середа, 20 липня 2022 р.


І все ж таки, нам вдалося!!!
З друку вийшов уже третій номер(2021-2022 н.р.) нашого класного альманаху!!!
Щиро дякую батьківському комітету 2-Б класу за підтримку)))
І хоча 24 лютого перервало наш мирний плин життя, і багато із задуманого не вдалося втілити, ми все ж закінчили цей навчальний рік, і даний альманах буде нагадувати нам про час у 2(6)-Б класі.

З нами Бог і Україна!!!


 

понеділок, 30 травня 2022 р.

 Ось ще один навчальний рік пролетів, вітаю з його завершенням. Бажаю добре провести канікули, зарядитися енергією літнього сонця. Насититися вітамінами, відновити сили набратися прагнення теплого вітру, щоб з новою силою знову зануритися у навчання. Веселих канікул, позитивного настрою, відмінного спілкування і багато яскравих і нових пригод.






субота, 7 травня 2022 р.


 Материнство – маленький подвиг. Нескінченне терпіння, віддача, любов, ніжність, мудрість. Твоїм дітям дорогоцінна кожна твоя зморшка, ти для них найкрасивіша. Тому що ти – Мама. Нехай ниточка, яка існує між матір'ю і дитиною, ніколи не рветься між тобою і твоїми дітьми, нехай вона допомагає, захищає і підтримує вас з обох кінців. 
 Бажаю кожен день зустрічати з доброю посмішкою і яскравою мрією, світлою надією і невтомним натхненням. Нехай діти люблять, цінують, обіймають, цілують, радують і дарують цілий світ чудес і захоплення. Бажаю мирного неба, добробуту в родині та істинної гордості за своїх дітей!

З Днем Матері!

субота, 23 квітня 2022 р.

Христос Воскрес! Я бажаю, щоб у ваші двері завжди стукалися тільки добрі і радісні події, у вікно світило яскраве сонечко, а в душі завжди співали прекрасні птахи! Миру, гармонії, любові, тепла і гарного настрою! Зі святом Великодня!




неділя, 20 лютого 2022 р.

Пригадуючи ті події, віддаємо шану тим, хто проявив мужність, сміливість та силу духу тоді, сім років тому.

Схиляємо голови перед солдатами, волонтерами, медиками, капеланами, які сьогодні виборюють наше право бути незалежними, наше право бути...

Молимось та пам'ятаємо тих янголів, які тримають Небо для нас - нашу Небесну Сотню та всіх тих, кого забрала війна.

Любомир Гузар



20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.




субота, 29 січня 2022 р.

 ПАМ'ЯТАЄМО... 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути відбувся один із найжорстокіших боїв в історії України. Тривав він 5 годин. Проти 4-тисячного підрозділу Червоної Гвардії під проводом есера Михайла Муравйова виступив загін київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Не зважаючи на втрати, в бою під Крутами оборонці української державності отримали військову перемогу. Наступ ворога було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Нападники втратили боєздатність на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір.